top of page

Cesur Olmak

Hayatta önümüze hep engeller çıkar. Cesaret, bizim bu engelleri nasıl kenara ittiğimizin ve önümüzü açtığımızın göstergesidir. Bazen tam olarak nasıl olacağını bilemeyiz. Bu gidişatı tam olarak kestiremesek bile, cesaretli bir davranışımız, kapalı olan tüm kapıları, potansiyelimizin tüm kilitlerini açar. Zekamız açılır. Sadece korkmadan girişelim…

Nasıl mı ???



  1. Ilk cesur davranışını kutla.. Tanımadığın birisiyle konuş. Hiç fark etmez nasıl konuştuğun, imtihanda değilsin, hata yapabilirsin. sadece korkma, konuş!!

  2. Yetişkin ol. Çocuklar kendilerini ifade edemedikleri için korkarlar. Sen çocuk değilsin. Korkma. Düşünceni söyle ve söylediğin şeyin arkasında dur. Başkalarının ne düşündüğü önemli değil. Zaten herkes seni beğenmek zorunda da değil.

  3. Kocaman bir NEDEN sorusu sor. Neden harekete geçmen gerekiyor? Özlemini duyduğun şey ne, neyi elde etmek istiyorsun? Ne için yapıyorsun? Bazı anlarda daha cesur olsaydın, neleri elde edebilirdin?.. bunları düşün. Kendi büyük kişisel NEDENlerini sırala ve pratik, pratik, pratik yap!

  4. Kendine nazik davran. Cesur olmak için ÖzSaygı çok önemli. Eğer kendini değerli bulmazsan o zaman sadece başkaları için birşeyler yaparsın. ÖzDeğerin için çaba göster ve kendine karşı bağışlayıcı ol. Ne kadar çok kendini seversen, ihtiyaçların ve hayallerin için o kadar mücadele edersin.

  5. Kendini başkalarıyla karşılaştırmayı kes. Başkalarının yaptıklarının senin hayatınla çok az ilgisi var. başkalarının kafasının içine bakıp gerçekte ne kadar zorlandığını bilemezsin. Kendi kendinin cesur rol modeli ol!

İyi bir hayat yaşamak için dünyaya geliyoruz. Bunun için cesur olmamız şart. Tıpkı engeller ve aksilikler gibi. Cesaret bizi özgür kılar, korku ise zayıflatır. Şundan eminim: Bir süre cesaret egzersizi yapan kişiler sınırlarını aşar ve daha rahat bir hayat yaşar!

Bu insana kendini muhteşem hissettirir. Herkese tavsiye edeceğim bir sloganım var. Hayalin ve Cesaretin büyük olsun!


Derya Mumm

Antalya Mayis 2021

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Onurlu olmak

bottom of page